Visual

Nieuws uit de lokalen

Het coronatijdperk duurt nog even voort… We hebben nog volop te dealen met de gevolgen van corona. Op school blijven we zoveel mogelijk in onze eigen bubbel en blijven we thuis bij klachten. Gelukkig zijn ook de vso-leerlingen weer op school. We zijn weer compleet! Hieronder nieuws vanuit onze lokalen.

In lokaal 1 was iedereen blij om na de coronaperiode weer op school te zijn. In de klas lachen we veel en zijn  de leerlingen hard aan de slag om hun doelen te bereiken. Juf Lisa is op 21 maart bevallen van zoon Finn. Juf Renske neemt de onderwijstaken van lokaal 1 daarom op zich. Namens het lokaal zijn leuke tekeningen gemaakt voor het zoontje van Juf Lisa. We wensen haar en haar partner veel geluk toe met hun prachtige zoon. Ook de stage van Brian bij Boshypaling gaat weer verder.

Omdat de groep van lokaal 3 te groot werd, werken we nu in twee aparte lokalen. Namelijk lokaal 3a en 3b. Sinds februari zit Milan bij lokaal 3a. We raken steeds meer aan elkaar gewend en ook Milan heeft zijn draai gevonden. Meester Klaas had last van zijn knie maar het gaat gelukkig steeds beter. Al kan hij tikkertje nog niet winnen. Maar dat houden de leerlingen graag zo 😊.

Lente
In lokaal 3b ging het de laatste weken over het thema lente. We hebben veel geleerd over jonge dieren. Jonge gansjes en meerkoetkuikentjes zijn gespot in de vijver bij de school. De jongens zijn blij dat ze weer mogen gymmen en judoën. Sinds vorige week judoën ze samen met lokaal 7. Dat is heel gezellig met elkaar. Tijdens Pasen en met Koningsdag hebben de leerlingen een speurtocht door de wijk gelopen. Die hebben ze heel goed gedaan, want ze hebben ‘de schat’ gevonden!

De thema’s lente en Koningsdag stonden de afgelopen weken centraal in lokaal 5. De leerlingen hebben tekeningen gemaakt om het lokaal te versieren. Intussen hebben we ook hard gewerkt. Zo zijn de leerlingen bezig om hun klokkijkdiploma te halen en bij de judo is binnenkort examen voor de gele band. Er is ook geoefend met zelfstandig werken en dit gaat erg goed.

Samenwerken
Lokaal 6 werkt deze periode zowel klassikaal als individueel. In de klassikale lessen werken we aan  het luisteren naar elkaar. Tijdens de individuele instructies oefenen we met  taal- en rekenvaardigheden. Bij de werkrondes leren leerlingen gebruik te maken van hulpmiddelen. Op donderdag geeft meester Stan les in sociale vaardigheden (seksuele vorming). Daarbij was afgelopen weken het thema ‘grenzen aangeven’ aan de beurt. Verder staat samenwerken centraal. Tijdens vakken zoals judo, groen en gym werken wij aan het vertrouwen in elkaar.

Groen
In lokaal 7 zijn de leerlingen bezig geweest met het vak groen. We kweken groentes zoals wortels, bieten, kropsla, broccoli en bloemkool. Met zon en water zijn de zaadjes mooi opgekomen. Een prachtig resultaat!

De leerlingen van lokaal 8 zijn veel creatief bezig geweest. Zo hebben ze een slim ontwerp gemaakt waarmee zij een eitje van de eerste verdieping kunnen laten vallen zonder dat dit stuk gaat. Er is een grote online klassenquiz gemaakt en de leerlingen hebben zelfontworpen vogelhuisjes gemaakt. Ook is er gestart met het opkweken van een moestuin.