Visual

Nieuws uit de lokalen

Nieuws uit de lokalen begint bij lokaal 1, waar weer hard gewerkt is. Er zijn de laatste weken veel invalkrachten geweest en dat verliep prima. Tim en Ferry zijn begonnen met stage. Super leuk! De feestdagen zijn wat anders gelopen. Zo kon de Sint helaas niet langskomen. Maar we hebben er gezellige dagen van gemaakt!

Sinterklaas
Ook in lokaal 3 was het feest. De Sint heeft cadeaus gebracht en er is Kerst gevierd. Er waren ook verjaardagen: Rayan en Julia, gefeliciteerd! Iedere dag start met de kring. Hier heeft iedereen de mogelijkheid om wat te vertellen. De verhalen zijn altijd divers en leuk om te horen. Daarnaast is er natuurlijk hard gewerkt.  Maar tijd voor ontspanning is er ook. In de middag spelen de leerlingen vaak een gezamenlijk spel. Meestal Uno. Nu maar hopen dat degene vóór je geen pestkaart opgooit!

Judo
De laatste weken op lokaal 4 verliepen wat anders dan verwacht. Eerst aftellen tot Sinterklaas met het Sinterklaasjournaal. Rekenen met pepernoten en zelf een sinterklaasboekje lezen. De leerlingen hebben cadeautjes gekregen, er was een pietendisco en er is een film gekeken. Daarna was het tijd voor Kerst. Elke dag een deurtje open van de aftelkalender. Achter elk deurtje een filmpje. Zo hebben de leerlingen geleerd over niezen, hoe je insecten de winter door helpt en het noorderlicht. Op woensdag doen de leerlingen judo. Ze leren steeds lastigere judoworpen. De leerlingen krijgen het door te oefenen met de meester steeds beter onder de knie. Leuk om te zien!

Kerst
Ook in lokaal 5 zijn de gebeurtenissen rond Sinterklaas en zijn pieten op de voet gevolgd. Er is geknutseld en het lokaal is mooi versierd. De pieten lieten een zak met cadeautjes achter in de klas. Zo kon Sinterklaas toch gevierd worden. Hierna kwam het thema Kerst. Het lokaal is versierd met zelfgemaakte kerstballen en kersthuisjes. De leerlingen knutselden een grote sok en hingen deze aan de kerstboom. Tussen al het geknutsel door is er natuurlijk ook geleerd. Rekenen, taal, schrijven en nog veel meer.

Evaluatie
In lokaal 6 is Sinterklaas gevierd met een sinterklaasspel. Darten, sjoelen en een mikspel stonden op het programma. Hierbij waren lekkere pepernoten te verdienen. Verder zijn de leerlingen begonnen met het evalueren van hun persoonlijke doelen. Hierbij is het belangrijk dat ze leren te kijken naar hun eigen gedrag.

Namens alle lokalen wensen wij iedereen fijne feestdagen en een heel gezond 2022!