Visual

Nieuws uit de lokalen

Het nieuwe schooljaar is inmiddels alweer even bezig. Tijd om een kijkje te nemen in de lokalen en te zien hoe zij de eerste weken hebben ervaren.

Sportief

Voor de nieuwe leerlingen van lokaal 1 zitten de eerste drie weken erop. Ze vonden het erg spannend om op een nieuwe school te starten, maar ze hebben het super goed gedaan! Vooral sporten vinden de leerlingen leuk. Ze doen altijd enthousiast mee met de zwemles, gym en judo. Naast al het sporten werken ze hard aan de vakken: taal, rekenen, De Vreedzame School, burgerschap, schrijven en werken met de Bee-bot. Om te ontspannen spelen de leerlingen graag buiten, of spelen ze samen met de iPad.

Wipe-out

Ook in lokaal 2 een hoop nieuwe gezichten. De leerlingen leren elkaar steeds beter kennen. Er zijn veel leuke momenten samen, zoals de bewegingsactiviteiten. Tijdens de gymles legde lokaal 2 het wipe-out parcours zelfs het snelste af!

Nieuw lokaal

In lokaal 3 kennen de leerlingen elkaar al wel. Maar toch was het wennen. Ze zitten dit schooljaar namelijk in een nieuw lokaal. Desondanks is het schooljaar goed van start gegaan. Het is leuk om te zien hoe de leerlingen met elkaar omgaan en samen spelen. Tijdens het mooie weer speelden de leerlingen veel buiten. En ook tijdens de gymlessen doen de leerlingen leuk mee en hebben ze de grootste lol.

Hoe groot is een dino?

Lokaal 4 start het schooljaar met volle moed en een frisse blik. Ook hier nieuwe gezichten in het klaslokaal. Even wennen dus, maar ze zetten goede stappen. Op het schoolplein hebben leerlingen uitgemeten hoe groot een dino werkelijk was. Super interessant natuurlijk! Iedereen is lekker bezig, de een gaat afzwemmen voor zijn B diploma, de ander heeft een supergave tekening gemaakt! Een goede start van het jaar dus!

Goede start

Een goed begin is het halve werk. De begeleiders van lokaal 5 vertellen daarom blij dat het schooljaar goed is begonnen. De leerlingen gaan al leuk met elkaar om, en houden rekening met elkaar. De inzet is top en het is vooral gezellig!

Stage

Voor lokaal 6 en 7 was het ook even wennen. Iedereen in hetzelfde gebouw en dan ook met zeven leerlingen en drie meesters op het lokaal. Het is soms wat druk maar het is daardoor wel vaak heel gezellig in het lokaal. Ondanks de veranderingen zijn ze goed gestart. In de eerste week ging het vooral om wennen aan elkaar en aan het nieuwe programma. Door eigen inbreng en idee├źn van de leerlingen zijn er mooie afspraken gemaakt. Dit jaar staat in het teken van de stageperiode. Leerlingen gaan daarom veel praktische vaardigheden leren. Nu zijn ze bezig met de eerste stappen bij het koken en huishouden. Hoe ga je om met apparatuur zoals een stofzuiger en waar is die stofdoek voor? Hoe schil je een aardappel en wat kan je er dan allemaal van koken of bakken? Daarnaast zijn ze veel bezig met de groepsdynamiek. Aan de hand van spelletjes, muziek of door gewoon samen iets op te zoeken op de iPad, leren de leerling met elkaar omgaan. Kortom, druk, gezellig en leerzaam!